Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

23.07.2019 351

•       Okulumuz 1986 da yapılmıştır. Binamız, 1 katlı olup Okul olarak 1.kattaki üç derslik  5. 6.ve 7. sınıf ve zemin kattaki iki odadan biri 8. Sınıf olarak kullanılmakta, diğeri Öğretmenler odası olarak kullanılmaktadır.

•       Kalabak Mahallesi ege bölgesi sınırları içindedir. Havran'ın kuzey doğusunda ve ilçenin 6 kilometre uzağında Kalabak taşı eteğinde bir yamaçta kurulmuştur.Okulumuzun yakınında (kuzey batısında) Çat Dere,biraz ilerisinde Dereoba çayı bulunmaktadır.

•        Kalabak Mahallesinde Akdeniz iklimi hüküm sürer. Genellikle ılıman bir iklim yaşanmaktadır. Kışları yağışlı ve soğuk, yazları ise sıcak ve ara sıra rüzgârlıdır. Kış ve İlkbahar aylarında sis görülür. Kar yağsa da etkili değildir. Çünkü egeden gelen meltem rüzgârlarının önü acıkır. Kışın genellikle yağmur yağar, dolu ve kar daha soğuk kış günlerinde görülür. Rüzgârsız geçen günleri azdır. Yazın meltem kışın poyrazdan gelen rüzgârların tesiri altındadır.

•       Kalabak Mahallesinin çevresi zeytinliktir. Aşağılara gidildikçe (Havran tarafı) Yem yeşil zeytin ovasıdır. Köyün kuzey doğusunda Handere Ormanları başlar. Genellikle meşe, kayın, gürgen, ıhlamur, çam, çınar ve kestane ağaçları yetişmektedir. Ormana varmadan maki bitki örtüsü ağaçlardan olan davulgu, nane, kekik gibi bitkiler de görülmektedir. Kalabak Mahallesinde incir, elma, armut, ayva, badem, ceviz, şeftali, erik, kayısı ve üzüm de yetiştirilmektedir. Ayrıca domates, biber, patlıcan, fasulye, kavun, karpuz, nohut, mercimek, salatalık, bezelye, bakla, arpa, buğday ve mısır yetiştirilir. Ayrıca son zamanlarda da çilek yetiştiriciliği yapılmaktadır. Hayvan besiciliği yapılsa da ekonomik sebeplerden ve maliyetlerin yüksek olması nedeniyle gittikçe azalmaktadır. Köyde yetiştirilen ürünlerin bir kısmı köyün halkı tarafından tüketilse de fazla olan kısmı Havran pazarına götürülüp pazarlanmaktadır. Bir kısım halk da arıcılık yapmaktadır. Kümes hayvancılığı da az miktarda yapılmaktadır.

•       Mahallemizin nüfusu 2018 yılına göre 848'dir. Bu nüfus, 446 erkek ve 402 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %52,6 erkek, %47,4 kadındır.